Top posts
-
carnea tocata condimentata a la marocaine
ingrediente: 500 g carnea tocata o ceapa mare răzuita usturoi,mărar , pătrunjel sare,piper curcuma,paprica,ghimbir,chimen măcinat ,putina scorțișoara o lingurița de ulei de măsline 1 ou mod de preparare: se amesteca totul foarte bine și se lasă la frigider...
-
bricks cu surimi
ingrediente : 1 pachet de aluat de foi de plăcinte surimi (250g) feta sau telemea ( 400g) ou mod de preparare; tăiați surimi bucăți mici amestecați cu feta /telemea . tăiați foi de plăcinte în forma de benzi . puneți o lingura de umplutura pe fiecare...
-
condimente
Condimente care se utilizează în bucătăria marocana sunt multe dar eu o sa vorbesc acuma despre cele folosite des . Ele sunt foarte numeroase și sunt aromatice,și nu sunt neapărat picante. scorțișoară: Scorțișoara este o substanță vegetală aromatic din...
-
chausson cu pui și ardei copți
ingrediente: Aluat : 500g de faina 1 ou sare o lingura dea ulei de măsline 1 plic de drojdie Umplutura: 2 piept de pui 1 ardei copt o lingura de sos soia o lingura de pasta de roșii o lingura de smântâna paprica,ghimbir,pătrunjel. mod de preparare : cerneți...
-
pastilla cu ton
Ingrediente: 1/2 pachet foi de plăcinte 2 conserve de ton 2 morcovi 1 ceapa 1 dovlecel 200 g de ciuperci 50 g de măsline verzi 1/2 pachet tăieței chinezești de orez pătrunjel/mărar 1 lingura de boia dulce 1 lingura de curcuma (facultativ) sare/piper 1/2...
-
pastilla cu pui
ingrediente: 3 piept de pui 150 g unt 1 legătură de pătrunjel 4 cepe mari, tăiate câteva fire de șofran 1 baton de scorțișoara 4 c. linguri de zahar 4 oua sare și piper 1/2 lingurița ghimbir Pentru umplutura de migdale: 250g migdale 2-3 linguri. linguri...
-
lamai murate
Esențiale pentru multe tagines (tocănite), și în multe feluri de mâncare, lămâi murate în sare sunt cunoscute pentru gustul lor aromat. ingrediente : lamai (cât încape în borcanul care vreți sa folosiți) sare apa ulei mod de preparare: spălați bine lămâia...
-
briouat cu migdale si miere
ingrediente: 1 pachet de aluat de foi de placinte 300 g de migdale 200g zahar pudra 2 linguri de apa de flori de portocale (sau aroma de portocale) 1 lingurita de scorțișoară 50 g de unt miere . mod de preparare: prăjiți într o tigaia migdalele cu 3 linguri...
-
ceai marocan cu menta
ceai marocan cu menta intre tradiția si prospețime. ceai cu menta este o băutura a ospitalitate. Spre deosebire de bucătărie marocana, realizata de femei, ceai este în mod tradițional aventura unui bărbat: pregătit de către capul familiei, este servit...