ingrediente: 500 g carnea tocata o ceapa mare răzuita usturoi,mărar , pătrunjel sare,piper curcuma,paprica,ghimbir,chimen măcinat ,putina scorțișoara o lingurița de ulei de măsline 1 ou mod de preparare: se amesteca totul foarte bine și se lasă la frigider...
Read morelamai murate
Esențiale pentru multe tagines (tocănite), și în multe feluri de mâncare, lămâi murate în sare sunt cunoscute pentru gustul lor aromat. ingrediente : lamai (cât încape în borcanul care vreți sa folosiți) sare apa ulei mod de preparare: spălați bine lămâia...
Read morebricks cu surimi
ingrediente : 1 pachet de aluat de foi de plăcinte surimi (250g) feta sau telemea ( 400g) ou mod de preparare; tăiați surimi bucăți mici amestecați cu feta /telemea . tăiați foi de plăcinte în forma de benzi . puneți o lingura de umplutura pe fiecare...
Read morechausson cu pui și ardei copți
ingrediente: Aluat : 500g de faina 1 ou sare o lingura dea ulei de măsline 1 plic de drojdie Umplutura: 2 piept de pui 1 ardei copt o lingura de sos soia o lingura de pasta de roșii o lingura de smântâna paprica,ghimbir,pătrunjel. mod de preparare : cerneți...
Read morebriouat cu migdale si miere
ingrediente: 1 pachet de aluat de foi de placinte 300 g de migdale 200g zahar pudra 2 linguri de apa de flori de portocale (sau aroma de portocale) 1 lingurita de scorțișoară 50 g de unt miere . mod de preparare: prăjiți într o tigaia migdalele cu 3 linguri...
Read moreceai marocan cu menta
ceai marocan cu menta intre tradiția si prospețime. ceai cu menta este o băutura a ospitalitate. Spre deosebire de bucătărie marocana, realizata de femei, ceai este în mod tradițional aventura unui bărbat: pregătit de către capul familiei, este servit...
Read morepastilla cu pui
ingrediente: 3 piept de pui 150 g unt 1 legătură de pătrunjel 4 cepe mari, tăiate câteva fire de șofran 1 baton de scorțișoara 4 c. linguri de zahar 4 oua sare și piper 1/2 lingurița ghimbir Pentru umplutura de migdale: 250g migdale 2-3 linguri. linguri...
Read morecondimente
Condimente care se utilizează în bucătăria marocana sunt multe dar eu o sa vorbesc acuma despre cele folosite des . Ele sunt foarte numeroase și sunt aromatice,și nu sunt neapărat picante. scorțișoară: Scorțișoara este o substanță vegetală aromatic din...
Read morepastilla cu ton
Ingrediente: 1/2 pachet foi de plăcinte 2 conserve de ton 2 morcovi 1 ceapa 1 dovlecel 200 g de ciuperci 50 g de măsline verzi 1/2 pachet tăieței chinezești de orez pătrunjel/mărar 1 lingura de boia dulce 1 lingura de curcuma (facultativ) sare/piper 1/2...
Read more