Condimente care se utilizează în bucătăria marocana sunt multe dar eu o sa vorbesc acuma despre cele folosite des .
Ele sunt foarte numeroase și sunt aromatice,și nu sunt neapărat picante.
scorțișoară:
Scorțișoara este o substanță vegetală aromatic din coaja interioara a scorțișorului.
Utilizata în gătit ca un material de condiment și de aromă.
Proprietăți
anti-oxidant puternic.
-ajuta la lupta împotriva de diabetul zaharat tip 2.
coriandru:
Coriandru din Maghreb este o planta anuala din familia erbacee. se utilizează semințe măcinate la prepararea de tagines si cușcuș .
Proprietăți
- Anxiolitic
- Virtuțile carminative
chimen:
Chimen din Maghreb este o planta anuala a erbacee de familie .. Folosit sub formă de semințe sau pulbere.
Proprietăți
- Facilitează digestia
- Calmează și reduce tulburări digestive.
Ghimbirul:
ghimbirul este o specie de planta originara din Asia, a cărei rizom (stem subteran) sunt utilizate. Ghimbir deține o aroma excepțional și conferă note orientale delicioase.
Proprietăți
- Previne si amelioreaza diferite afectiuni, cum ar fi reumatismul, greață, tulburări digestive minore, raceala ...
- Stimulează și încălzește
Paprica:
paprica este un condiment roșu obținut din fructe coapte, uscate și boia de ardei măcinat. Condiment este folosit pentru aroma iute și culoarea roșie.
Proprietăți
- Conține vitaminele C și A, acidul folic, potasiu și vitamina E
- Reduce riscul de boli cardiovasculare
șofranul:
Aceasta este condimentul cel mai scump din lume, având în vedere dificultățile de recoltare, cu toate acestea, unele filamente pe persoană destul de gătit.
se extrage din planta (șofran) mediteraneana .
proprietăți:
Șofranul a fost o dată utilizat în medicina tradiționala pentru a trata o gama larga de afecțiuni, cum ar fi infecțiile respiratorii, boli de inima, infecții de sânge, cancer, insomnie sau depresii .
toate aceste condimente se poate amesteca intre ele pentru a da o aroma specifica a bucătăriei mediteraneana .
A la prochaine :) .