750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

ingrediente:

  • 3 piept de pui

  • 150 g unt

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 4 cepe mari, tăiate

  • câteva fire de șofran

  • 1 baton de scorțișoara

  • 4 c. linguri de zahar

  • 4 oua

  • sare și piper

  • 1/2 lingurița ghimbir

Pentru umplutura de migdale:

  • 250g migdale

  • 2-3 linguri. linguri de glazură de zahăr

  • 1 lingurița. de scorțișoară

  • putin aroma de vanilie

pentru decor:

  • 1 pachet de foi de plăcinta

  • Unt topit pentru a unge foile

  • zahar pudra

  • Scorțișoară

mod de preparare:

umplutura de pui:

Se taie carnea de pui în bucăți, se pune într-o oală, se adaugă condimente (ghimbir,piper, șofran și sare), se adaugă un pic de apă( o cana mare) și se fierbe timp de 5 minute, amestecând puiul ca sa absoarbe condimente. Se adaugă ceapa tăiata , se toaca pătrunjel fin. Se amesteca cu o lingura de lemn și se acoperă până când puiul este fraged (20 de minute),scoateți carnea de pui din sos.

Pregătirea umplutura de ou:

Puneți sosul pe aragaz pentru a reduce apa complet, amestecând constant, se adaugă zahăr și scorțișoară pentru a se carameliza ceapa.

adăugați ou bătuți la ceapa caramelizata și se amestecați bine. lăsați la foc pana se evapora tot sosul.

apoi se amesteca totul cu pui.

pregătirea de migdale :

se fierb migdale în apa și se decojesc apoi se prăjesc.

se zdrobesc bine cu zahar pudra scorțișoara și putin aroma de vanilie .

se unge o tava cu unt topit se pune 3-4 foi de plăcinta(sa nu uitați sa puneți unt topit intre fiecare foita )se pune primul strat de pui cu ou apoi umplutura de migdale

ducem foi de pe marginea spre mijloc și mai punem 2-3 foi sa acoperim totul.

se pune la cuptor 15-20 min pana se rumenește.

Se presară cu zahar pudra și scorțișoara și se servește.

bon apetit.

eu am încercat mini pastilla e același mod de preparare numai am încercat sa le fac micuțe individuale.

pastilla cu pui
pastilla cu pui
pastilla cu pui
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe: