ceai marocan cu menta intre tradiția si prospețime.
ceai cu menta este o băutura a ospitalitate.
Spre deosebire de bucătărie marocana, realizata de femei, ceai este în mod tradițional aventura unui bărbat: pregătit de către capul familiei, este servit la invitații și nu se poate refuza.
ingrediente:
½ litru de apă.
1 legătura de menta proaspăta.
1 lingura de ceai verde .
zahăr alb
Mod de preparare:
Purtați o jumătate de litru de apa la fiert. Într-un ceainic se toarnă o lingura de ceai.
spălați cu putina apa fiarta ceaiul. Operația este utilizat pentru a elimina o parte din tanin, responsabil de gust amar de ceai.
Acum umpleți ceainic cu apă clocotită și se fierbe la foc mic 2min.
Crenguțe de menta se spăla. apoi se adaugă la ceai (frunzele nu se fierbe, sau s-ar elibera un miros mai puțin plăcut).
Îndulci bine și'' bessaha'' .(pofta buna)